Talous ja yhteiskuntateoria on kolmiosainen esitys yhteiskuntateoreettisista ja -filosofisista tavoista käsitteellistää talous. Teossarja esittelee kattavasti talousteorioita antiikista nykyaikaan sekä taloudellisen ajattelun teemoja aikakausien ja kulttuurien vaihdellessa. Sarja tarjoaa perustiedot mm. taloudesta antiikin ja keskiajan ajattelussa, poliittisen taloustieteen klassikoista, sosiologian ja taloustieteen klassisista ja moderneista esityksistä sekä näiden kritiikistä. Tarkasteltavina ovat klassikot Adam Smithistä J. M. Keynesiin samoin kuin valtavirran talousajattelun kriitikot Foucault'sta Derridaan. Talous ja yhteiskuntateoria soveltuu useiden tieteenalojen harrastajien käsikirjaksi.
I Vanha maailma. 1700-1800-lukujen taitteen Britanniasta alkoi "suuri murros", jonka myötä vanhan maailman moraalis-poliittinen rakenne murtui. Teossarjan I osa käsittelee tuota murrosta edeltävää vanhan maailman taloutta sekä murrosta ennakoivia ja rakentavia ajattelutapoja.
II Modernin maailman talous käsittelee modernin maailman taloutta ja sen kritiikkiä, kun suuri murros oli ohitettu. Tällöin talous määrittyi jo omaksi todellisuudenalakseen, ja siitä oli tullut yhteiskunnan keskus. Paluuta ei enää ollut markkinoita marginaalisena ilmiönä pitäneeseen vanhaan maailmaan.
III Uusi murros etsii ja erittelee lähestymistapoja, jotka kykenisivät ymmärtämään tilannetta, jossa talous on alkanut levittäytyä modernien rajojensa ulkopuolelle. Näin siitä on jälleen tullut poliittista taloutta ilmaisun alkuperäisessä merkityksessä: taloutta yleisenä elämän hallintana ja organisointina.