Riipaiseva kertomus yhteenkuuluvuudesta, kaipauksesta ja menetyksestä.
Pakahduttava mikrohistoriallinen kuvaus siitä, miten kansallissosialismi vaikutti naisiin, lapsiin, etnisin ja poliittisin perustein vainottuihin ja kaikkiin niihin, jotka eivät vastanneet natsien määrittelemän ihmisyyden laatuvaatimuksia.
Ensimmäisen kerran nuori Frida Grünfeld joutui poliisin rekisteriin Tshekkoslovakiassa keväällä 1931. Frida oli juutalainen, prostituoitu, vakoilusta epäilty - ja raskaana. Fridan poika Berthold pääsi myöhemmin Norjaan pakolaisena, ja hänestä tuli yksi maansa tunnetuimmista psykiatreista. Mutta millainen kohtalo oli Fridalla?
Nina F. Grünfeld palaa ajassa taaksepäin ja ryhtyy etsimään isoäitiään. Kuulusteluista, oikeudenkäyntiasiakirjoista ja arkistoista hän löytää pieniä jälkiä ja tiedonmurusia, ja hän näkee, miten verkko kiristyy yhä tiiviimmin Fridan ympärille. Viranomaiset etsivät Fridan kaltaisia naisia. Sitten valtaan tulivat natsit.
Nina F. Grünfeld on elokuvaohjaaja ja apulaisprofessori Norjan valtiollisen Hogskolen i Innlandet -korkeakoulun TV-työn laitoksella. Hänet tunnetaan omakohtaisista dokumenttielokuvistaan. Vuonna 2015 hän julkaisi Espen Holmin kanssa Oslossa toisen maailmansodan aikana toimineesta juutalaisesta lastenkodista kertovan kirjan Ninas barn. Frida - Tuntemattoman isoäitini sota on hänen toinen kirjansa.